Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 17:40

Β. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση με φωτογραφικές διατάξεις προστατεύει «ημετέρους»

Για φωτογραφικές διατάξεις προκειμένου να προστατεύσει «ημετέρους», κατηγορεί την κυβέρνηση η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για την Κεφαλαιαγορά και τις συμβάσεις έργου και υπηρεσιών από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/07/1211765.htm .

Η κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει σκανδαλώδη την τροπολογία που κατατέθηκε από τον κ. Αλογοσκούφη -ενώ, όπως σημείωνει στο σχέδιο που δημοσιοποιήθηκε υπέγραφε και ο κ. Παπαληγούρας- επισημαίνοντας ότι επιχειρείται να απαλλαγούν εκ των προτέρων στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, με την ίδια τροπολογία η κυβέρνηση προχωρεί «σε απευθείας αναθέσεις συμβάσεων έργου ή παροχής υπηρεσιών κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας που η ίδια ψήφισε και των βασικών αρχών της δημοσιότητας και του ανταγωνισμού που προβλέπονται από τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Είναι φανερό», καταλήγει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο μικροπολιτικών υπολογισμών, επιδιώκει να μοιράσει "πίττα" σε "ημετέρους" με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες που θα εκθέσουν τη χώρα μας διεθνώς για ακόμη μία φορά».