Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 14:46

ΕΒΕΑ: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση σχ/ν για την τροποποίηση του νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η πρόταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την τροποποίηση του νόμου 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών, που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), καθώς όπως υπογραμμίζει, επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός ενός νόμου ο οποίος έχει ζωή 86 ετών, ενώ «η ελληνική νομοθεσία περί ανωνύμων εταιριών προσαρμόζεται στο κοινοτικό δίκαιο και ταυτόχρονα περιορίζεται δραστικά η γραφειοκρατία».

Παράλληλα, σημειώνεται, «με τις διατάξεις του προσχεδίου, λύνονται βασικά καθημερινά προβλήματα των επιχειρήσεων, εισάγονται καινοτομίες όπως η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης και γενικότερα θεσπίζονται ρυθμίσεις που διευκολύνουν τις επιχειρηματικές επιλογές των ενδιαφερομένων για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων».

Όπως αναφέρεται, τo ΕΒΕΑ θα μελετήσει διεξοδικά την πρόταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και θα τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις.