Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 14:55

Η ΓΣΕΕ για την ομαδοποίηση επικουρικών Ταμείων

H ΓΣΕΕ κοινοποίησε την απαντητική επιστολή προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με τα αναφερόμενα στην από 5/7/06 επιστολή του για την ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων.

Μεταξύ άλληων τονίζεται: «το Υπουργείο Απασχόλησης δεν μας έχει υποβάλλει, μέχρι σήμερα, οποιαδήποτε πρότασή του, με την οποία να εξειδικεύονται οι γενικές προβλέψεις της νομοθετικής αυτής ρύθμισης. Επισημαίνουμε, ότι, προαπαιτείται συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργείου, σε σχέση με τα επικουρικά ταμεία που θα επιλεγούν ή προκριθούν να λειτουργήσουν ως ΝΠΔΔ, κατά επαγγελματικές κατηγορίες και κλάδους αλλά και σε σχέση με τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τους όρους ενοποίησης των υφιστάμενων επικουρικών ταμείων κατά ομοειδείς επαγγελματικές κατηγορίες.

Εννοείται, ότι, η προαπαιτούμενη αυτή, σε πρώτη φάση, πρόταση του Υπουργείου οφείλει να συμπληρωθεί, στη συνέχεια και σε σχέση με τις περιουσιακές διευθετήσεις μεταξύ των ενοποιούμενων επικουρικών ταμείων, κατά τη σαφή πρόβλεψη της ίδιας νομοθετικής διάταξης.

Παραμένουμε πρόθυμοι να διατυπώσουμε υπεύθυνη άποψη για τα πιο πάνω ζητήματα και σας διαβεβαιώνουμε, ότι, θα το πράξουμε, αμέσως μόλις μας γνωστοποιήσετε τις θέσεις και προτάσεις του Υπουργείου».

Στην επιστολή γίνεται λόγος και για τη λειτουργία του ΕΤΕΑΜ «που μέχρι σήμερα απαξιώνεται συνεχώς. Είναι, πράγματι, απορίας άξιον, πως γίνεται λόγος για την εφαρμογή του άρθρου 6 παρ. 17 του Ν. 30239/2002, όταν στην όλη διαδικασία ενοποίησης των επικουρικών ταμείων ο ρόλος του ΕΤΕΑΜ παραμένει σημαντικός και όμως, το ΕΤΕΑΜ στερείται παντελώς, περιουσίας, κατά σαφή και απροκάλυπτα συνεχιζόμενη παραβίαση των αντίστοιχων ρυθμίσεων του Ν. 3029/2002. Επιπρόσθετα το ΕΤΕΑΜ παραμένει ουσιαστικά χωρίς πραγματική δομή ασφαλιστικού Ταμείου με μόνον ένα δυσλειτουργούν Διοικητικό Συμβούλιο».