Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 20:51

Μέρκελ: Αλληλεγγύη ναι, ένωση χρέους όχι

Για τη βούληση του Βερολίνου να συνεργαστεί με τη νέα ιταλική κυβέρνηση διαβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «θα την προσεγγίσω ανοιχτά, αντί να  κάνω εικασίες για τις προθέσεις της». Διεμήνυσε, ωστόσο, ότι η αλληλεγγύη δεν σημαίνει ένωση χρέους. 

Για τη βούληση του Βερολίνου να συνεργαστεί με τη νέα ιταλική κυβέρνηση διαβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «θα την προσεγγίσω ανοιχτά, αντί να  κάνω εικασίες για τις προθέσεις της». 

Σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδα Fkrankfurter Allgemeine η καγκελάριος αποκλείει πάντως κάθε ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους, διαμηνύοντας πως η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης δεν θα πρέπει να μετατρέψει το μπλοκ σε μια ένωση διαμοιρασμού του χρέους.

Τόνισε ότι η έμφαση θα πρέπει να δοθεί σε άλλα σημαντικά για την κοινωνία θέματα, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, δηλώνοντας έτοιμη να συζητήσει με την ιταλική κυβέρνηση το πώς θα μπουν περισσότεροι νέοι στην αγορά εργασίας.

naftemporiki.gr