Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2006 18:24

Η Τράπεζα Κύπρου για τις εξελίξεις στο θέμα της Εμπορικής

Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου, σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι ενημερώθηκε για την γνωμοδότηση του Ε΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία εκδόθηκε στις 11 Ιουλίου 2006.

«Η γνωμοδότηση αυτή άπτεται του ασφαλιστικού θέματος της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας ΑΕ και διατυπώνει απόψεις περί της συνταγματικότητας του νόμου 3371/2005 της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος και ρυθμίζει το ασφαλιστικό θέμα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι «το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ενεργώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα συμφέροντα των μετόχων, εργαζομένων και πελατών, εξετάζει αυτές τις εξελίξεις».

«Η Τράπεζα Κύπρου έχει αναθέσει στους νομικούς της συμβούλους και σε συνεργασία με επιτελείο νομικών και ειδικών στα ασφαλιστικά και συνταγματικά θέματα, τη μελέτη των νέων δεδομένων και των τυχόν επιπτώσεών τους», επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η Τράπεζα Κύπρου μαζί με την γαλλική τράπεζα Credit Agricole έχουν υποβάλλει προτάσεις για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.