Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2001 18:33

ΧΑΑ - Αποφάσεις (2)

Στα πλαίσια της υλοποίησης της από 22/03/2001 απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α.Α., σχετικά με:

α) την επανέκδοση νέου πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων με πρόσθετες πληροφορίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της απόφασης 58/28.12.2000, που οι εταιρίες οφείλουν να εμπεριέχουν στις λογιστικές και οικονομικές τους καταστάσεις της 31/12/2000,

β) την σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος όπου οι εταιρίες θα περιγράφουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με το Ενημερωτικό Δελτίο επενδυτικές τους δραστηριότητες και ιδιαίτερα θα παραθέσουν στοιχεία για τις εταιρίες που εξαγόρασαν ή / και συμμετείχαν στο μετοχικό τους κεφάλαιο, και οι οποίες δεν μνημονεύονταν στο εγκριθέν Ενημερωτικό Δελτίο,

και με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, παρουσιάζονται, στην ιστοσελίδα του Χ.Α.Α. (www.ase.gr), οι παρεχόμενες πληροφορίες που απέστειλαν οι εταιρίες σε απάντηση σχετικής επιστολής της αρμόδιας υπηρεσίας του Χ.Α.Α.

Διευκρινίζεται ότι οι εισηγμένες εταιρίες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και την πληρότητα των δημοσιευμένων πληροφοριών, όσον αφορά τόσο στην ορθή εφαρμογή της υπ' αριθμ. 58 απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α.Α όσο και στο περιεχόμενο του πληροφοριακού σημειώματος .

Τέλος, επισημαίνεται για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ότι τα εν λόγω πληροφοριακά σημειώματα διατίθεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών Αξιών, τα μέλη του και τα γραφεία των εταιριών, σύμφωνα με τη δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης στο ΗΔΤ του Χρηματιστηρίου και στις οικονομικές εφημερίδες.