Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 17:09

Αύριο παράδοση των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού στους δικαιούχους

Επίσημη τελετή παράδοσης των πρότυπων κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού στους δικαιούχους του, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2006 και ώρα 20:30, στην Κεντρική Πλατεία του Χωριού, παρουσία του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη, του Προέδρου της «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.» Πέτρου Πολίτη και του Προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Θεόδωρου Δραγκιώτη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του πενθήμερου εορταστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ολυμπιακό Χωριό: Μια Πόλη Γεννιέται!», που θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Χωριό από 19 έως 23 Ιουλίου 2006 με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Στο Ολυμπιακό Χωριό, που εκτείνεται σε 1.240 στρέμματα γης, σήμερα κατοικούν περίπου 700 οικογένειες, ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο αναμένεται να εγκατασταθούν ακόμα 1.000.

Ηδη λειτουργεί η Πολυκλινική, το Αστυνομικό Τμήμα, η Πυροσβεστική καθώς και ο Ναός των Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει κανονικά και η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου καθώς και του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των δικαιούχων, το Ολυμπιακό Χωριό θα έχει περίπου 10.000 κατοίκους με αναλογία πρασίνου 24 τ.μ. ανά κάτοικο.