Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2006 18:42

Πρόστιμα 142.500 ευρώ επέβαλε η Ε.Κ.

Πρόστιμα ύψους 142.500 ευρώ για παραβίαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, επέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Ειδικότερα, αποφάσισε:

Την επιβολή συνολικού προστίμου 82.500 ευρώ στους υπεύθυνους σύνταξης του Ενημερωτικού Δελτίου της 30.1.2003 της εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. και στα τότε μέλη του διοικητικού της συμβουλίου διότι το συγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας δεν περιείχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε οι επενδυτές να εκτιμήσουν ορθά τα αποτελέσματα και τις προοπτικές της Εταιρίας.

Την επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Κουρκουτά και 30.000 ευρώ στην κ. Καλλιόπη Ζωγράφου - Οικονόμου διότι παρείχαν παρανόμως την επενδυτική υπηρεσία διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Επίσης, ενέκρινε :

-Το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου αναφορικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Α.Ε.

-Το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου αναφορικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση του κ. Πέτρου Κυριακίδη προς τους μετόχους της εταιρίας ΕΒΙΚ Α.Ε. για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών τους.

-Τη χορήγηση άδειας για την παροχή της επενδυτικής υπηρεσίας της λήψης και διαβίβασης εντολών σε παράγωγα επί εμπορευμάτων στην PROTON SECURITIES Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.

- Τη χορήγηση άδειας στην εταιρία ΑΛΦΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Α.Ε. για την παροχή πρόσθετων επενδυτικών υπηρεσιών σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3283/2004.

-Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρία P.F. CAPITAL Α.Ε.Ε.Δ.