Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006 10:06

Κλωνατέξ: Δεν θα διανείμει μέρισμα

Να μη δοθεί μέρισμα για τη χρήση 2005 αποφάσισε χθες η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Κλωνατέξ λόγω μη ύπαρξης κερδών στην εν λόγω χρήση.

Η συνέλευση ενέκρινε παράλληλα τις ενέργειες της διοίκησης για την αντιμετώπιση περίπτωσης εφαρμογής του άρθρου 47 του Κ.Ν. 2190/20. Συγκεκριμένα, όπως σημειώθηκε, η εταιρεία είχε ενισχύσει τα περασμένα χρόνια σημαντικά τις θυγατρικές εταιρείες του κλωστοϋφαντουργιοκύ τομέα, αλλά οι συμμετοχές της αυτές, λόγω αφενός μεν της μεγάλης πτώσης του Χρηματιστηρίου, αφετέρου δε της κρίσης στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, που αποτελεί την βασική συμμετοχή της, δεν ήταν οι αναμενόμενες με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της Καθαράς Θέσης.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, μελετά τρεις ουσιαστικά δυνατότητες και συγκεκριμένα: την περίπτωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, την περίπτωση μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου και την περίπτωση αύξησης της αξίας των στοιχείων του ενεργητικού και εν προκειμένω των συμμετοχών, η οποία θα αποκαταστήσει τη σχέση της καθαρής θέσης προς το μετοχικό κεφάλαιο.

Παράλληλα, επιδιώκεται η διάθεση της συμμετοχής στην ΑΛΝΤΕΜΑΡ ΑΞΤΕ, τα έσοδα της οποίος προορίζονται για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού.

Τέλος, ο Πρόεδρος αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αντιμέτωπιση των προβλημάτων των θυγατρικών εταιρειών του κλωστοϋφαντουργικού τομέα, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου από τις κύριες πιστώτριες Τράπεζες, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις τον Μάρτιο του 2006, πέραν των άλλων προβλέπει και την συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών FANCO A.E., ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. και GALLOP Α.Ε.Β.Ε. από την θυγατρική Εταιρεία ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ.

Επίσης προβλέπει ότι, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και της κεφαλαιακής ενίσχυσης της προκύπτουσας εταιρείας, με έκδοση μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ή/και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα πραγματοποιηθεί συνολική αναδιάρθρωση, σε μακροπρόθεσμη βάση, των δανείων της νέας Εταιρείας ύψους μέχρι 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, όσον αφορά την ΚΛΩΝΑΤΕΞ, ολοκληρώθηκε η μεταφορά του προσωπικού στις θυγατρικές Εταιρείες και σταμάτησαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες διαχειρίσεως, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου. Έτσι σήμερα, η εταιρεία λειτουργεί ως αμιγώς εταιρεία συμμετοχών χωρίς άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα.