Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 13:57

Νέα απογείωση του δολαρίου

Το δολάριο έχει ανατιμηθεί περίπου 4,5% τις τελευταίες 3,5 εβδομάδες. Σήμερα κινείται στα υψηλότερα επίπεδα για την εφετινή χρονιά έναντι του ευρώ και των άλλων μεγάλων ανταγωνιστών. Ο χρυσός το ίδιο διάστημα έχει απωλέσει το 3,5% της αξίας του. 

Αν και πολλοί αναλυτές προέβλεπαν ότι οι επενδυτές θα προστρέξουν στο καταφύγιο του χρυσού, φοβούμενοι μία απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί σήμερα, ενώ βρίσκεται υπό διαρκή πίεση τις τελευταίες 3,5 εβδομάδες. Και τούτο γιατί το αμερικανικό νόμισμα επιδίδεται σε ράλι. 

Το δολάριο έχει ανατιμηθεί περίπου 4,5% σε αυτό το διάστημα, ενώ σήμερα κινείται στα υψηλότερα επίπεδα για την εφετινή χρονιά. Ο χρυσός έχει απωλέσει το 3,5% της αξίας του. 

O Δείκτης δολαρίου, που μετράει την επίδοσή του έναντι των 6 κορυφαίων ανταγωνιστών στην αγορά συναλλάγματος, ξεπέρασε σήμερα ενδοσυνεδριακά τις 92 μονάδες. Tο ευρώ από την άλλη υποχώρησε στα νέα χαμηλά του 1,1883 δολάρια ανά ευρώ για την εφετινή χρονιά.

Η τιμή του χρυσού την ίδια ώρα υποχωρεί στα 1.309 δολάρια η ουγκιά στην αμερικανική αγορά.

naftemporiki.gr