Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 12:27

Νέα σύννεφα στο Χ.Α.

Οι τάσεις ανάκαμψης δεν κράτησαν για πολύ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά την αρχική προσπάθεια να βρει στηρίγματα, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται και πάλι σε τροχιά πτώσης, δυσκολευόμενος να κρατηθεί πάνω από τις 800 μονάδες. Η Folli Follie είναι εκ νέου ο αρνητικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης. Ενώ μεταξύ των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που συγκεντρώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι αυτές των Grivalia Properties και Coca Cola. 

Οι τάσεις ανάκαμψης δεν κράτησαν για πολύ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά την αρχική προσπάθεια να βρει στηρίγματα, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται και πάλι σε τροχιά σημαντικής πτώσης, δυσκολευόμενος να κρατηθεί πάνω από τις 800 μονάδες. Η Folli Follie είναι εκ νέου ο αρνητικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης. Ενώ μεταξύ των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που συγκεντρώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι αυτές των Grivalia Properties και Coca Cola. 

Στις 12:25 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,3% στις 800 μονάδες. Λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει πτώση έως και 2% στις 793,80 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει τα 32 εκατ. ευρώ, υψηλά επίπεδα για αυτή την ώρα. 

Σφυροκόπημα δέχεται ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με απώλειες σχεδόν 7%, ενώ μικρότερη του 1% είναι η πτώση για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Ο κλάδος εμπορίου εμφανίζει και πάλι απώλειες άνω του 9%, ενώ ισχυρότατες είναι οι πιέσεις σε εκείνον της τεχνολογίας (-13,5%). Σημαντική πτώση (περίπου 6%) και για τον κλάδου υγείας.

naftemporiki.gr