Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2006 13:23

Τέσσερις όμιλοι για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου

Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη φάση της προεπιλογής στο Κλειστό Διεθνή Διαγωνισμό για την επιλογή Αναδόχου Σύμβασης Παραχώρησης στο Έργο με τίτλο: «Μελέτη - Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία - Συντήρηση και Εκμετάλλευση της Αξιοποίησης και Ανάπλασης των Ακινήτων της Μαρίνας - του Θαλασσίου Μετώπου - των Σταθμών Ακτοπλοΐας και Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης», κατέθεσαν χθες στην Περιφέρεια Κρήτης (Αναθέτουσα Αρχή του Διαγωνισμού) τέσσερις όμιλοι εταιρειών.

Οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι είναι οι εξής:

1. ΕMPORIKI REAL ESTATE - ΑΚΡΟΠΟΛ - ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ - ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε

2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε

3. ΣΕΙΡΙΟΣ Α.Ε

4. J&P - ABAΞ Α.Ε - LAMDA DEVELOPMENT S.A

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΕΝ, η Επιτροπή Προεπιλογής θα ελέγξει τα στοιχεία των φακέλων που υπεβλήθησαν και θα προεπιλέξει τους υποψηφίους που τηρούν τις αναγκαίες σύμφωνα με τα Τεύχη του διαγωνισμού προϋποθέσεις. Οι υποψήφιοι που θα προεπιλεγούν θα κληθούν με ειδική πρόσκληση να παραλάβουν τα Συμβατικά Τεύχη της Β' Φάσης του Διαγωνισμού προκειμένου να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά.

Το κατασκευαστικό αντικείμενο του Έργου έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε 35.000.000 ευρώ.

Η Σύμβαση Παραχώρησης θα συναφθεί μεταξύ του Οργανισμού Λιμένα ως Κυρίου του Έργου και της Περιφέρειας Κρήτης ως Αναθέτουσας Αρχής του Διαγωνισμού αφενός, και του Αναδόχου/Παραχωρησιούχου αφετέρου.

Μετά το πέρας της περιόδου παραχώρησης το Εργο, καθώς και τα αποτελέσματά του, θα περιέλθουν στην κατοχή της Ο.Λ.Η..