Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2006 14:23

ΣΥΝ: «Δώρο» στους εφοπλιστές το π.δ. για την απελευθέρωση των ορίων ηλικίας στα πλοία

Για προώθηση εν κρυπτώ Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο απελευθερώνονται πλήρως τα όρια ηλικίας των πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «η κυβερνητική απόφαση αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στο ακτοπλοϊκό εφοπλιστικό κεφάλαιο» και πρόσθεσε:

«Η τραγική κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας μας είναι βέβαιο ότι, μετά και από αυτή την κυβερνητική απόφαση, όχι μόνο θα γίνει τραγικότερη, αλλά και θα οδηγήσει σε συνθήκες αθλιότητας τις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες. (…)Από το κυβερνητικό μέτρο θα πληγούν ιδιαίτερα οι λεγόμενες "άγονες γραμμές" και η μεγάλη πλειονοτητα των ελληνικών νησιών. Ο χάρτης της ελληνικής ακτοπλοΐας οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο».

Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το εν λόγω προεδρικό διάταγμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το προεδρικό διάταγμα για την απελευθέρωση των ορίων ηλικίας των πλοίων της ακτοπλοΐας δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 136) στις 6 Ιουλίου.