Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2006 17:30

Πάνω από το 50% των μετοχών των Ταμείων ανταποκρίνονται στη προσφορά της C.A.

«Η κυβέρνηση δεν είναι εδώ ούτε να κάνει το σύμβουλο επενδύσεων, ούτε να εκβιάζει κανέναν. Είναι μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία κατ’ εφαρμογή των προγραμματικών της δεσμεύσεων, προχωράει στον πολύ χρήσιμο δρόμο του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων και στον τομέα της Εμπορικής Τράπεζας ακολουθούμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του (και του υπουργού Οικονομίας) περί κομματικών παρεμβάσεων και εκβιασμών στα Ταμεία για την πώληση των μετοχών της Εμπορικής.

Τα Ταμεία, πρόσθεσε, «αυτονοήτως ελεύθερα όπως είναι κρίνανε, κρίνουνε ποιο είναι το συμφέρον των ασφαλισμένων. Τα Ταμεία δεν περιμένουν ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αντιπολίτευση να τους δώσουν συμβουλές. Ξέρουν πολύ καλύτερα από άλλους ποιο είναι το συμφέρον των ασφαλισμένων και μπορώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι την κεντρική κυβερνητική επιλογή την ακολούθησε μέχρι και σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλιστικών Ταμείων».

Όπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης, πάνω από το 50% των μετοχών των Ταμείων ανταποκρίνονται στη δημόσια προσφορά της Credit Agricole. Δηλαδή, όπως διευκρίνισε, το ποσοστό των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Απασχόλησης θα είναι πάνω από το 50%. «Θα δω μέχρι το βράδυ τι αποφάσεις ελήφθησαν, και από τη Δευτέρα θα δούμε τι άλλη άποψη θα έχουμε για την υπόλοιπη αγορά», συμπλήρωσε.