Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 15:16

H Fitch αναβαθμίζει την Τράπεζα Πειραιώς (2)

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σήμερα σε αναβάθμιση του individual rating της Τράπεζας Πειραιώς σε B/C από C, καθώς και σε αναβάθμιση των προοπτικών σε θετικές (positive outlook) από σταθερές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Fitch, οι αναβαθμίσεις αυτές αντανακλούν την ενισχυμένη θέση του Ομίλου Πειραιώς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, την αύξηση της κερδοφορίας και της παραγωγικότητας του Ομίλου καθώς και τις βελτιώσεις στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου και στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναπτύξει δυναμικά τις χορηγήσεις της, οι οποίες και αποτελούν σημαντικό παράγοντα εσόδων για την Τράπεζα. Αυτή η δυναμική, σε συνδυασμό με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας, έχει οδηγήσει στη διαρκή βελτίωση της κερδοφορίας, που αναμένεται να συνεχιστεί, στηριζόμενη φυσικά και στις καλές προοπτικές της ελληνικής χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Η αύξηση των χορηγήσεων, υποστηρίζεται από την αύξηση των καταθέσεων πελατείας και από την πρόσβαση της Τράπεζας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές με εκδόσεις ομολόγων. Τα κεφάλαια της Τράπεζας είναι επαρκή για να καλύψουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Ομίλου. Τα μη εκτοκιζόμενα δάνεια του Ομίλου αποτελούν το 2,9% του χαρτοφυλακίου ( 30-6-2006) και οι σχηματισθείσες προσβλέψεις ( 80%) παρέχουν ικανοποιητική κάλυψη.

Στα τέλη Ιουνίου 2006, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος στη χώρα με βάση το ενεργητικό με 480 καταστήματα (εκ των οποίων τα 288 στην Ελλάδα) και προσωπικό 8.747 ατόμων.