Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 12:48

Εργα προϋπολογισμού 14,8 εκατ. ευρώ στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας

Την ένταξη έργων, συνολικού προϋπολογισμού 14.829.113,64 ευρώ, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτ. Μακεδονίας, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά:

ΑΞΟΝΑΣ 3: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΜΕΤΡΟ 3.4: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

1. Κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο Παράρτημα Γρεβενών, προϋπολογισμού 13.350.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δύο κτιρίων που θα αποτελούν αυτοτελή τμήματα του κτιριακού συγκροτήματος του ΤΕΙ στα Γρεβενά. Το κτίριο Α περιλαμβάνει κεντρικό αμφιθέατρο, δύο μικρά αμφιθέατρα, χώρο αρχείου, χώρο γραφικής ύλης, βιβλιοθήκη, γραφεία γραμματειών, γραφεία εκπαιδευτικού προσωπικού, αίθουσα συσκέψεων, γραφείο Δ/ντή, γραφείο πληροφοριών, τηλεφωνικό κέντρο, χώρο εγκατάστασης server, χώροι συντηρητών, χώρους υγιεινής φοιτητών, Α.Μ.Ε.Α. και προσωπικού. Το κτίριο Β θα καλύψει τις διδακτικές ανάγκες του παραρτήματος και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια. Επίσης, θα γίνει διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 13 περίπου στρεμμάτων και συγκοινωνιακός κόμβος.

ΑΞΟΝΑΣ 6: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΜΕΤΡΟ 6.2: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

1. Αντικατάσταση αγωγού αποχέτευσης στο Δ.Δ. ¶ρδασσας του Δήμου Μουρικίου, προϋπολογισμού 408.170,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος ¶ρδασσας, στο Δήμο Μουρικίου. Το συνολικό μήκος του δικτύου θα είναι 2.409,00 μέτρα περίπου.

2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Δ.Δ. Φούφα του Δήμου Μουρικίου, προϋπολογισμού 273.700,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φούφα, του Δήμου Μουρικίου, μήκους 6.459 km,με πλαστικούς σωλήνες ΡΕ.

3. Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Μικροκάστρου, Δήμου Σιάτιστας, προϋπολογισμού 302.009,62 ευρώ.

4. Βελτίωση υποδομών ύδρευσης στον υδατόπυργο Μαυροχωρίου του Δήμου Μακεδνών, προϋπολογισμού 100.766,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στις εργασίες επισκευής και συντήρησης, στις δεξαμενές και στις αντλητικές εγκαταστάσεις στον υδατόπυργο του Μαυροχωρίου.

ΜΕΤΡΟ 6.3: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

1. Αποκατάσταση νεοκλασικού πρώην Δημοτικού Σχολείου Πολυκάρπης και επανάχρησή για παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη στο Δ.Δ. Πολυκάρπης του Δήμου Μακεδνών, προϋπολογισμού 394.468,02 ευρώ.

Πρόκειται για εργασίες ανακατασκευής του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πολυκάρπης ώστε να στεγαστεί η παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη η οποία στη συνέχεια θα εξοπλιστεί με έπιπλα βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.