Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 17:25

Ενίσχυση MME με 11,2 εκατ. ευρώ

Με 11,2 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού και του τομέα της Πληροφορικής στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Κοινοτικού Προγράμματος Στήριξης 2000-2006.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπεγράφη σήμερα, από τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη Πάλλη Πετραλιά και τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστο Φώλια. Η προκήρυξη του Προγράμματος αφορά αποκλειστικά επενδύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και εντάσσεται στην συνολική εκσυγχρονιστική προσπάθεια της χώρας αποσκοπώντας τόσο στην ενδυνάμωση και ενίσχυση της Περιφερειακής Ανάπτυξης όσο και στη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας.

Δυνητικοί ωφελούμενοι της παραπάνω δράσης είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες χωρίς περιορισμό ως προς το χρόνο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προγράμματος οι επενδύσεις θα πρέπει να υλοποιούνται στις ακόλουθες οκτώ Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.

Το ποσοστό επιχορήγησης είναι 50% για όλες τις αναφερόμενες Περιφέρειες και ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης και για τις τρεις κατηγορίες μπορεί να ανέλθει έως και 200.000 ευρώ.