Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 15:39

Επιθεώρηση Κεφαλογιάννη στο λιμάνι του Πειραιά

Επιθεώρηση στο λιμάνι του Πειραιά έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από την ηγεσία του Λ.Σ. καθώς και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός σημείωσε πως περισσότεροι από 5 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ήδη μετακινηθεί με απόλυτη τάξη από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου και συνεχάρη την ηγεσία του Λιμενικού για την ομαλή αναχώρησή τους.

«Κάθε μέρα», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, «μετακινούνται περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας. Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, έχει γίνει μια πολύ σημαντική προετοιμασία, που αποδίδει καρπούς φέτος».

Ο υπουργός επιβίβασε την οικογένειά του σε πλοιο της γραμμής με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Κεφαλογιάννης δηλωσε χαρακτηριστικά: «Η οικογένεια ταξιδεύει παραδοσιακά με τις ακτοπλοϊκές γραμμές, εμπιστευόμαστε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη ασφάλεια και τις ανέσεις που προσφέρουν στο επιβατικό κοινό. Επιλέγουμε τα ημερήσια δρομολόγια, για να εκμεταλλευτούμε τα πακέτα των εκπτώσεων των εταιρειών αυτών».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα κάνει διακοπές, είπε: «Διακοπές θα κάνουμε όπως κάθε χρόνο, λίγες μέρες, Σαββατοκύριακα. Να φύγει ο κόσμος να πάει καλά και εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι».