Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 13:29

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε για τρίτη ημέρα και η British Energy Plc, είπε ότι η παραγωγή της δεν πέτυχε τον στόχο.

Οι μετοχές της Lundin Petroleum AB, που αντλεί πετρέλαιο στη Βόρεια Θάλασσα και την Ινδονησία κινήθηκαν πτωτικά, μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων κερδών και την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 329,5 μονάδες στις 10:43 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 σημείωσε απώλειες 0,4% και ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,1%.

Οι μετοχές της BP Plc, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης υποχώρησαν 1,1%, φθάνοντας στις 608 πένες η μία, ενώ της Total SA, της τρίτης σε μέγεθος στην περιφέρεια, απώλεσαν 0,6%, φθάνοντας στα 53,4 ευρώ η μία.

Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα στη Ν. Υόρκη, καθώς η κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, περιόρισε τις ανησυχίες για προβλήματα στις προμήθειες.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, υποχώρησε έως 39 σεντς, φθάνοντας στα 72,66 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Απώλειες 3,7% στις 724 πένες η μία, σημείωσαν οι μετοχές της British Energy.