Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 13:52

Popolare Italiana: Στα ύψη οι μετοχές της

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα πλέον των δύο ετών, αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Banca Popolare Italiana Scrl μετά από δημοσίευμα στην Finanza & Mercati, το οποίο ανέφερε ότι μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της ενδέχεται να προσφέρει έως 12 ευρώ ανά μετοχή για να την αγοράσει.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 12 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 9,41 ευρώ η μία, στις 10:17 π.μ. στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει στα 5,6 δισ. ευρώ (7,2 δισ. δολ.). Οι μετοχές της Pop. Italiana έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 28%, έναντι ανόδου 9,3% των μετοχών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Banks & Financial Services Index.

Η Banco Popolare di Verona e Novara Scrl, η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της Ιταλίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας ενδέχεται να κάνει προσφορά σε μετοχές και μετρητά για την Banca Popolare Italiana, από 11 έως 12 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Finanza & Mercati, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένη πηγή. Χθες, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου ήταν κλειστό, λόγω εθνικής εορτής. Εκπρόσωπος της Popolare di Verona, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.