Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 18:08

Ολοκληρώθηκαν στον ΟΛΠ οι εργασίες της συνάντησης του ΙΜΟ για την πετρελαιοκηλίδα στη Μεσόγειο

Οοκληρώθηκαν σήμερα στον ΟΛΠ οι εργασίες της Διεθνούς Συντονιστικής Συνάντησης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στο Λίβανο.

Τη διεθνή συνάντηση συγκάλεσαν o γενικός γραμματέας του ΙΜΟ κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος και ο διευθυντής του προγράμματος για το Περιβάλλον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ.Achim Stainer και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κύπρου, της Ελλάδας, του Λιβάνου, της Συρίας, της Τουρκίας, της Ευρωπαικής Επιτροπής, του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων (ΟCHA), του REMPEC, του ΙΜΟ και του UNEP .

Όπως είπε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, η συνάντηση που φιλοξένησε το υπουργείο, πήγε πολύ καλά και θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσης στο μεγάλο πρόβλημα από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε λόγω του πολέμου.

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο υπουργός, «θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις στην προσπάθεια αυτή. Η Ελλάδα είναι μία μεγάλη ναυτιλιακή χώρα και παίρνει την πρωτοβουλία να γίνει αυτή η συνάντηση εδώ πιστεύοντας πως τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και θετικά. Η Ελλάδα έχει προσφέρει ήδη την βοήθειά της στην κυβέρνηση της Κύπρου, και σε προσωπικό και σε μέσα, και το ίδιο θα κάνει και στις άλλες όμορες χώρες που πιθανώς θα κινδυνέψουν από αυτήν τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που έχει δημιουργηθεί λόγω του πολέμου στο Λίβανο».