Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2006 15:37

ΕΒΖ: Νέος πρόεδρος ο καθηγητής Αθ. Καΐσης

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ανέλαβε ο κ. Καΐσης Αθανάσιος, καθηγητής Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όπως αποφάσισε σήμερα κατά την έκτακτη συνεδρίασή του το δ.σ. της εταιρείας.

Έτσι κατά τη συνεδρίαση το νέο δ.σ. της εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως κάτωθι :

Α. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Καΐσης Αθανάσιος - ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Τσολέκας Λεωνιδας - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δαρνακας Δημήτριος - ΑΝΑΠΛΗΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Β. ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Γάτσιος Αναστάσιος

Αντωνίου Βάιος

Κυρτικίδης Πρόδρομος

Κιουτσικης Παναγιώτης

Παζίκολγου Αναστάσιος

Κεζος Νικόλαος

Γ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Παπαθεμελής Κωνσταντίνος

Μπαλτατζής Κοσμάς.

Ο κ. Καϊσης είπε ότι ξεκινά, άμεσα, περιοδεία στα πέντε εργοστάσια της εταιρείας, αρχής γενομένης από αυτό της Λάρισας, και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα του σπόρου και η αντικατάσταση ορισμένων φιαλών διοξειδίου του θείου, που αφορούν άμεσα την υγεία των εργαζομένων.

Νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Κοσκινάς, υπέβαλε στο διοικητικό συμβούλιο την παραίτησή του, ενώ χθες απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στους αρμόδιους υπουργούς, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κοσκινάς, στην επιστολή παραίτησής του επικαλείται «μεθοδεύσεις που χρονικά συμπίπτουν με την έναρξη διαδικασιών για την είσοδο της ΕΒΖ στο χώρο των βιοκαυσίμων και «με τη διακηρυγμένη θέση μου για αδιάβλητες διαδικασίες και στήριξη αποκλειστικά και μόνο των συμφερόντων της ΕΒΖ».

Με αφορμή την παραίτηση Κοσκινά, ο συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είπε πως η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι στρατηγική της ΝΔ για το χώρο της υπαίθρου αποτελούν τα μικροπολιτικά συμφέροντα, αντί της αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής.