Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006 00:01

Απώλειες στη Wall Street

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραφαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού άγγιξε τα 72 δολάρια το βαρέλι. Η ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της η Lowe Cos. Inc. επέτεινε την ανησυχία των επενδυτών για επιβράδυνση της οικονομίας και προκάλεσε πτώση της μετοχής της εταιρείας κατά 4%, ενώ συμπαρέσυρε και την τιμή της ανταγωνίστριάς της Home Depot Inc.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραφαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού άγγιξε τα 72 δολάρια το βαρέλι. Η ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της η Lowe Cos. Inc. επέτεινε την ανησυχία των επενδυτών για επιβράδυνση της οικονομίας και προκάλεσε πτώση της μετοχής της εταιρείας κατά 4%, ενώ συμπαρέσυρε και την τιμή της ανταγωνίστριάς της Home Depot Inc. Eνδοσυνεδριακά τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 κατέγραφαν απώλειες.

Οι μετοχικές αξίες του κλάδου της ενεργείας κινούνταν ανοδικά με τα υψηλότερα κέρδη να καταγράφει η μετοχή της Exxon Mobil Corp.

Η Apple Computer Inc. υπέστη απώλειες 1,8%, ενώ η Procter & Gamble παρουσίασε άνοδο 0,7%.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν χθες ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω ανησυχίας σχετικά με το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν, καθώς και του αντίκτυπου που ενδεχομένως να έχει ένα ισχυρότερο ευρώ στους εξαγωγείς, ωστόσο οι ενεργειακές μετοχές και οι τίτλοι των εταιρειών μετάλλων συγκράτησαν την περαιτέρω πτώση του δείκτη. O πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,1% στις 1.356,39 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 5.915,20 μονάδες. O Χetra DAX έκλεισε στις 5.794,83 μονάδες με απώλειες 0,38 % όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος έκλεισε μειωμένος κατά 0,60% στις 5.104,65.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου της ενεργείας κινήθηκαν ανοδικά λόγω της αύξησης στις τιμές του πετρελαίου.

Παράλληλα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Anglo American, καθώς φημολογείται ότι η εταιρεία είναι στόχος εξαγοράς από ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Xstrata Plc, η Rio Tinto Plc και η Companhia Vale do Rio Doce. Με σημαντική άνοδο 5,6% έκλεισε η τιμή μετοχής της ισπανικής NH Hoteles, καθώς η αγορά αναμένει ότι σύντομα θα υποβληθεί προσφορά εξαγοράς της εταιρείας.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,85% στις 15.969,04 μονάδες, τερματίζοντας έτσι το ράλι πέντε ημερών των μετοχών.