Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006 07:57

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Συνεργασία Louis-easyCruise για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Η "συμμαχία" ανατρέπει τα δεδομένα στην αγορά του θαλάσσιου τουρισμού".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μοντέλο Εμπορικής για την Τράπεζα Αττικής. "Πράσινο φως" για την πώληση του 38,23% που ελέγχει το Δημόσιο".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ανοίγουν οι φάκελοι του 2000. Με συνοπτικές διαδικασίες ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξεκινούν τα επιδοτούμενα δάνεια σε μικρομεσαίους. Θα χορηγούνται σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 10 εκατ. ευρώ και μέχρι 20 άτομα προσωπικό".

Κρουαζιέρες

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "σε στρατηγική συμμαχία που αναμένεται να αλλάξει τα επιχειρηματικά και επιχειρησιακά δεδομένα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία είναι εστιασμένο το ενδιαφέρον των "γιγάντων" του τομέα, προχώρησαν η Louis plc με την easyCruise. Σύμφωνα με τα στοιχεία, βάσει της συμφωνίας η Louis plc, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν την αγορά και διαχείριση αριθμού πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) θα εξασφαλίσει το αποκλειστικό δικαίωμα για χρήση της εμπορικής επωνυμίας easyCruise στην περιοχή αυτή, ενώ θα επωφεληθεί και από τη χρήση του διαδικτυακού καναλιού πωλήσεων. Από τη συμφωνία αναμένεται να ωφεληθεί και το Ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου καθώς προβλέπεται και η διαφοροποίηση της επιστολής προθέσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί από την easyCruise, η οποία προβλέπει τη ναυπήγηση δύο κρουαζιερόπλοιων με δικαίωμα προαίρεσης (option) για άλλα δύο".

Επιδότηση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "στη χρηματοδότηση έως και 3.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποβλέπει το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου δανεισμού και χρηματοδοτικής μίσθωσης, που ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου για δύο χρόνια, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια με το Δ ΚΠΣ. Σε δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝ υπογραμμίστηκε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις, με ετήσιο τζίρο έως 10 εκατ. ευρώ και προσωπικό μέχρι 20 άτομα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ