Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 09:33

Τόκυο: Υποχώρησαν από τα υψηλότερα τριών μηνών οι μετοχές

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ από τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών οι ιαπωνικές μετοχές. Οι εταιρείες καταναλωτικής πίστης, συμπεριλαμβανομένης της Promise Co., σημείωσαν απώλειες, μετά από το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Asahi», ότι οι αρχές ερευνούν τις πρακτικές δανειοδότησης της Acom Co. για δεύτερη φορά φέτος.

Οι μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, όπως της Canon Inc., κινήθηκαν ανοδικά για δεύτερη ημέρα, καθώς εικάζετο ότι η αξία των ευρωπαϊκών τους πωλήσεων θα αυξηθεί, καθώς το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του γιέν.

Οι δείκτες ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών. Ο Nikkei 225, υποχώρησε 18,14 μονάδες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 16.163,03 μονάδες κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο, στις 3 μ.μ., τοπική ώρα, μετά την άνοδό του έως και 0,3%, καθώς και την υποχώρηση σε ποσοστό 0,4%.

Ο Topix υποχώρησε 1,49 μονάδες, ποσοστό 0,1%, κλείνοντας στις 1640,28 μονάδες. Νωρίτερα, σημείωνε άνοδο 0,2%.

Περίπου 1,9 τρισ. γιέν (16 δισ. δολ.) σε μετοχές του δείκτη Topix άλλαξαν χέρια, περίπου 14% χαμηλότερα από τον μέσον όρο των τριών τελευταίων μηνών. Τέσσερις μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε τρεις που σημείωναν απώλειες, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.