Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 11:06

Benq: Ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

ΖΗΜΙΕΣ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μετά την καθυστέρηση παρουσίασης νέων μοντέλων στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους πώλησης, αποτέλεσμα της εξαγοράς του μη κερδοφόρου σκέλους τηλεφωνίας της Siemens AG τον Οκτώβριο, εμφάνισε η Benq Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ταϊβάν.

Το δεύτερο τρίμηνο οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 2,51 δισ. δολ Ταϊβάν (76 εκατ. δολ.) ή 0,96 δολ. Ταϊβάν ανά μετοχή, έναντι κερδών 481 εκατ. δολ. Ταϊβάν ή 0,19 δολ. Ταϊβάν ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στην Ταϊπέϊ. Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε ζημίες 500 εκατ. δολ. Ταϊβάν.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημίες 4,99 δισ. δολ. Ταϊβάν το πρώτο τρίμηνο και 6 δισ. δολ. Ταϊβάν το τέταρτο, όταν άρχισε να συμπεριλαμβάνει και τα κέρδη του σκέλους της Siemens στα αποτελέσματά της.

Το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις της – σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση – αυξήθηκαν 85%, φθάνοντας τα 55,1 δισ. δολ. σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και μειώθηκαν 4,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.