Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 11:23

Agfa-Gevaert: Προς απόλυση 2.000 εργαζομένων

ΣΤΗΝ απόλυση περίπου 2.000 υπαλλήλων διεθνώς, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης του κόστους λειτουργίας της, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει η Agfa-Gevaert NV, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων για τον κλάδο εκτυπώσεων της Ευρώπης,. Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα κέρδη από ότι αναμενόταν.

Η εταιρεία, εκτιμά ότι η μείωση του κόστους της ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ (319 εκατ. δολ.) και θα εμφανίσει ανάλογο κόστος αναδιοργάνωσης στο τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα σημερινά μέτρα για τη μείωση του κόστους, θα επιτρέψουν στην Agfa να επιτύχει τον στόχο της για εξοικονόμηση 250 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2008. Η εταιρεία ανακοίνωσε το σχέδιό της στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρώπης χθες το βράδυ και στους Βέλγους εργαζομένους σε αυτή, σήμερα το πρωΐ.

Οι μετοχές της Agfa ήταν 4,9% υψηλότερα ή 82 σεντς, στα 17,63 ευρώ ανά μετοχή τςι 9:06 π.μ. στις Βρυξέλλες.

Τα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 28 εκατ. ευρώ (35,8 εκατ. δολ.) από 22 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Η εταιρεία σύμφωνα με πέντε οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News τα κέρδη της προβλεπόταν να διαμορφωθούν στα 16 εκατ. ευρώ.