Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 16:01

«Κλειδί» η πιστοποίηση για την αναβάθμιση της ποιότητας

Την έναρξη των εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου που οργάνωσε στην Αθήνα η Διεθνής Ενωση Φορέων Πιστοποίησης Επαγγελματιών (IPC) κήρυξε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η έμφαση σε θέματα ποιότητας συνιστά βασική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο την προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας. Η πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης αποσκοπεί ειδικότερα στην αναβάθμιση του συστήματος υποδομών ποιότητας, ώστε να καταστεί η ποιότητα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα των ελληνικών επιχειρήσεων, με θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στον καταναλωτή και το περιβάλλον.

Τα σημαντικότερα από τα μέτρα που συγκροτούν την ολοκληρωμένη πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης στον τομέα αυτό είναι:

- Η ριζική αναμόρφωση του Εθνικού Συμβουλίου Ποιότητας για την Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ)

- Η επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας των φορέων που εντάσσονται στην υλοποίηση της πολιτικής για την Ποιότητα

- Η επιτάχυνση και επέκταση αντιστοίχων Προγραμμάτων του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ)

- Η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την απόκτηση Επιχειρηματικής Αριστείας.

Κεντρικό άξονα στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας στην οικονομική δραστηριότητα αποτελεί και η πιστοποίηση, τόνισε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, και στο πλαίσιο αυτό η Διεθνής Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Επαγγελματιών έχει ενισχυθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης για την εγκατάστασή της στην Ελλάδα και την προώθηση των δραστηριοτήτων της.