Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2006 09:41

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον της μιας εβδομάδας δημιουργείται καταιγίδα η οποία μπορεί να κινηθεί στον Κόλπο του Μεξικό, σε συνδυασμό με το γεγονός της απαγωγής στην Νιγηρία, τριών εργαζομένων στην ιταλική εταιρεία πετρελαιοειδών Eni SpA.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι τροπική συμπίεση, η οποία ενδέχεται να ισχυροποιηθεί και να καταστεί η τροπική καταιγίδα «Ernesto» που θα περάσει κοντά από την Τζαμάϊκα στις 27 Αυγούστου, πριν κινηθεί προς τον Κόλπο, σύμφωνα με το National Hurricane Center των ΗΠΑ. Οι τρεις εργαζόμενοι στην ιταλική εταιρεία πετρελαιοειδών στη Νιγηρία, απήχθησαν στο Port Harcourt, όπως μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA. Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, επιβεβαίωσε την απαγωγή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 69 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 73,05 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Η τιμή ήταν η υψηλότερη μέσα σε μία ημέρα, από τις 16 Αυγούστου. Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 72,96 δολ. το βαρέλι στη 1:04 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 46 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 73,14 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Στη 1:01 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, τα συμβόλαιά του διαπραγματεύθηκαν στα 73,10 δολ. το βαρέλι.