Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2006 12:57

Γερμανία: Μείωση του πληθωρισμού τον Αύγουστο

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Γερμανία, καθώς η τιμή των καυσίμων μειώθηκε και οι εταιρείες λιανικής πώλησης μείωσαν τις τιμές τους για τα καλοκαιρινά ρούχα, για να λανσάρουν τις κολεξιόν για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών καταναλωτή σε πέντε κρατίδια της Γερμανίας.

Οι τιμές στη Βαυαρία παρέμειναν αμετάβλητες τον Αύγουστο και ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,2% από 2,3% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου στατιστικών στο Μόναχο. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία θα υποχωρήσει στο 1,9% από 2,1% με βάση τη μέθοδο της Κομισιόν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των 22 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Αυτά τα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Η τιμή των καυσίμων αυτοκινήτων υποχώρησε 0,8% και των εποχικών τροφίμων κατά 2,3% στη Βαυαρία. Οι τιμές στο Εσσεν, το Βραδεμβούργο και το Βίρτεμπεργκ και τη Βετφαλία στο Βόρειο Ρήνο, υποχώρησαν τον Αύγουστο.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ, υπερέβη τον στόχο της ΕΚΤ για 18 ο μήνα τον Ιούλιο και η τιμή του πετρελαίου έχει σημειώσει άνοδο 19% φέτος, αγγίζοντας τα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι στις 14 Ιουλίου.