Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 09:49

Corus: Μείωση 52% των κερδών το τρίμηνο

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 52%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης βιομηχανίας ατσαλιού της Βρετανίας, Corus Group Plc, καθώς κατέβαλε υψηλότερες τιμές για σιδηρομετάλλευμα και άνθρακα.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 81 εκατ. λίρες (153,8 εκατ. δολ.) ή 8,08 πένες ανά μετοχή από 170 εκατ. λίρες ή 17,9 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 3,3%, φθάνοντας στα 2,41 δισ. λίρες.

Το κόστος του σιδηρομεταλλεύματος και του άνθρακα διπλασιάστηκε μέσα στα δύο τελευταία χρόνια καθώς οι μεταλλουργίες αγωνίζονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση από την επέκταση του κλάδου του ατσαλιού παγκοσμίως. Το ράλι των τιμών των πρώτων υλών και τα υψηλότερα έξοδα για δραστηριοποίηση στη Βρετανία, έναντι άλλων χωρών, όπως η Ρωσία, εμπόδισαν τα κέρδη της Corus, ακόμη και μετά το ράλι των τιμών ατσαλιού.

Οι μετοχές της Corus έκλεισαν χθες στο Λονδίνο στις 200,5 πένες η μία. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 70%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει στα 3,57 δισ. λίρες. Οι μετοχές των πέντε εταιρειών που αποτελούν τον Bloomberg Europe Iron/Steel Index σημείωσε άνοδο 80% την ίδια χρονική περίοδο.