Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 10:43

L'Oreal: 22% η αύξηση των κερδών το εξάμηνο

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 22% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών στον κόσμο, L'Oreal SA, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερα αρώματα Armani Code και καλλυντικά εταιρειών πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένης και της Lancome.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,09 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολ.) από 892 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας που εδρεύει στο Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν στο 1,01 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της L'Oreal αυξήθηκαν 8,7%, φθάνοντας στα 7,79 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τον περσμένο μήνα.

Η L'Oreal ευνοείται από την αναζωογόνηση των καταναλωτικών δαπανών στη δυτική Ευρώπη, πηγή περίπου του ημίσεως των εσόδων της.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν σήμερα άνοδο 1,4 ευρώ, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 81,5 ευρώ η μία στις 9:06 π.μ. στο Παρίσι. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 30%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των οκτώ μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg World Cosmetics/Personal Care Index, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 12%.

Η L'Oreal, στης οποίας τα σήματα περιλαμβάνονται τα Maybelline και Garnier, έχει μερίδιο περίπου 10,3% στην γαλλική Sanofi-Aventis, την τρίτη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Το μερίδιο αυτό έχει αξία κοντά στα 10 δισ. ευρώ, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της φαρμακοβιομηχανίας.