Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2001 17:31

ΧΑΑ - Αποφάσεις

To Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εταιρειών:

I. ΕΜΦΑΣΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή της εταιρείας στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α.

ΙΙ. SINGULAR ΑΕΜΕ για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΒΕΕΠ.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

- Η εταιρεία ΕΜΦΑΣΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ θα διαθέσει 915.900 νέες κοινές ονομαστικές κοινές ως εξής : 872.400 με δημόσια εγγραφή στο ευρύ επενδυτικό κοινό και 43.500 με ιδιωτική τοποθέτηση στους εργαζόμενους της εταιρείας.

- Η εταιρεία SINGULAR ΑΕΜΕ προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 70.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας δρχ. 100 εκάστης που θα ανταλλάσσονται με τις 70.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές που κατέχουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης «ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΒΕΕΠ›.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε την αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση, των 22.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρείας ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

Επιπροσθέτως, τέθηκε υπόψην του ΔΣ του ΧΑΑ το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρείας QUALITY & RELIABILITY ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ AΒΕE για την εξαγορά του 37% της EUROPEAN PROFILES Α.Ε., του 35% της εταιρίας COMPUTER SOLUTIONS Α.Ε., του 35% INTERGRATION ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε. και της ίδρυσης της INTERNET STORE Α.Ε.

Το συνολικό ποσό για τις ανωτέρω εξαγορές 1,9 δισ., καθορίσθηκε με βάση την αποτίμηση που διενεργήθηκε από την ίδια την εισηγμένη εταιρεία.