Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2006 08:09

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Τα αποτελέσματα α΄εξαμήνου επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες. Αύξηση 50,7% στα κέρδη των εισηγμένων, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 20,8%".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "¶λμα 50% στην κερδοφορία. Στα 4,6 δισ. τα κέρδη των εισηγμένων".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ιστορικός συμβιβασμός των εργολάβων για την ...πίτα. Εντυπωσιακή συνένωση δυνάμεων για να ξεπεραστεί το αγκάθι των ενστάσεων".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "¶λμα κερδών οι εισηγμένες με 3,7 δισ. ευρώ στο εξάμηνο. Αυξημένα κατά 43,1% τα αποτελέσματα στις λογιστικές καταστάσεις".

Κερδοφορία

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "το υψηλό ενεργειακό κόστος, η ανοδική πορεία των επιτοκίων και οι δύσκολες συνθήκες όσον αφορά τη ρευστότητα, δεν εμπόδισαν τις εισηγμένες εταιρείες να παρουσιάσουν ρεκόρ κερδοφορίας στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Συγκεκριμένα, η μέση κερδοφορία εμφανίζει άνοδο 50% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2005, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ".

Εργολάβοι

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "κλειδί", ώστε να προχωρήσουν και άλλα μεγάλα έργα, που έχουν μπλοκάρει τους τελευταίους μήνες λόγω διαφόρων ενστάσεων των κατασκευαστών, θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία για συνένωση των δύο ενδιαφερόμενων κοινοπραξιών για το συγχρηματοδοτούμενο έργο Μαλιακός - Κλειδί, ύψους 1 δισ. ευρώ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ