Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 07:45

Υποχωρεί το δολάριο έναντι ευρώ και γιέν

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο για δεύτερη ημέρα, καθώς εικάζεται ότι το πλεονέκτημα των αμερικανικών επιτοκίων δανεισμού έναντι του ευρώ και του ιαπωνικού γιέν, δεν θα βελτιωθεί καθώς η Federal Reserve θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού φέτος.

Η απόδοση μεταξύ των αμερικανικών ομολόγων και των γερμανικών ομολόγων διετούς διάρκειας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα περίπου 17 μηνών, πριν την έκθεση της Fed στις 6 Σεπτεμβρίου, που ενδέχεται να επιβεβαιώσει τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών και τη συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών. Το 57% των 49 διαπραγματευτών, στρατηγικών αναλυτών και επενδυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News την 1 η Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκαν την πώληση του δολαρίου έναντι του ευρώ αυτήν την εβδομάδα.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2863 ανά ευρώ στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2836 που ήταν αργά στη 1 Σεπτεμβρίου στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 116,62 γιέν από 117,09 γιέν. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι τα τέλη του έτους το δολάριο θα υποχωρήσει στο 1,35 έναντι του ευρώ και στα 113 έναντι του γιέν.