Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 09:34

Στα υψηλότερα τριών μηνών οι μετοχές στο Τόκυο

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών μηνών έκλεισαν σήμερα οι ιαπωνικές μετοχές. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp., οδήγησαν την άνοδο μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που περιόρισε τις ανησυχίες ότι τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού θα οδηγήσουν σε ύφεση τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Επίσης ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές, μετά την ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι οι επενδύσεις των εταιρειών αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mizuho Financial Group Inc. και των εταιρειών μηχανολογικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της Sumitomo Heavy Industries Ltd., σημείωσαν κέρδη.

Ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 223,82 μονάδες, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στις 16,358,07 μονάδες, στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Μαΐου. Ο Topix σημείωσε άνοδο 15,97 μονάδων, ποσοστό 1,%, φθάνοντας στις 1.649,32 μονάδες, επίπεδα στα οποία είχε να αναρριχηθεί από τις 17 Μαΐου. Οι 30 από τους 33 κλάδους που τον αποτελούν κινήθηκαν ανοδικά.