Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 11:17

Unilever Hellas: Στα 24,50 ευρώ ανά μετοχή η δημόσια πρόταση για «Ελαΐς»

Προαιρετική δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών που δεν κατέχει στην «Ελαϊς- Unilever» κατέθεσε η «Unilever Hellas Α.Ε.Β.Ε.».

Η NBG International Limited ενεργεί ως Σύμβουλος σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση. Την 4 Σεπτεμβρίου η Unilever κατέχει άμεσα 2.888.341 μετοχές, οι οποίες αποτελούν περίπου το 21,35% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας κατά την ως άνω ημερομηνία.

Επιπλέον, η Lipoma B.V., η οποία ανήκει στον όμιλο Unilever και κατέχει 99% του μετοχικού κεφαλαίου του Προτείνοντος, κατέχει 6.174.144 μετοχές, οι οποίες αποτελούν περίπου το 45,65% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την ως άνω ημερομηνία. Η Unilever και η Lipoma B.V. κατέχουν από κοινού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ο συνολικός αριθμός των μετοχών της εταιρείας ανέρχεται σε 13.526.100 μετοχές.

Η δημόσια πρόταση αφορά στο σύνολο των μετοχών τις οποίες δεν κατείχε άμεσα η Unilever Hellas κατά την 4 Σεπτεμβρίου 2006, ήτοι 10.637.759 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 78,65% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την ως άνω ημερομηνία (οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»).

Η δημόσια πρόταση θα παραμείνει σε ισχύ ανεξάρτητα από τον αριθμό μετοχών της δημόσιας πρότασης, οι οποίες θα έχουν προσφερθεί εγκύρως μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής.

Ο Προτείνων προτίθεται να καταβάλει τοις μετρητοίς 24,50 ευρώ για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης, για την οποία η Δημόσια Πρόταση γίνεται νομίμως αποδεκτή (το «Προσφερόμενο Τίμημα»).

Ο Προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των ανερχομένων σε 0,06% δικαιωμάτων εκκαθάρισης που επιβάλλονται επί της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών της δημόσιας πρότασης που θα προσφερθούν από τους Αποδεχόμενους Μετόχους, οι οποίοι θα λάβουν συνεπώς το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Τιμήματος.

Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτήσει το 100% των Μετοχών της Εταιρείας και τελικά να υποβάλει αίτηση διαγραφής των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α..

Επιπλέον, ο Προτείνων σκοπεύει να εξασκήσει το δικαίωμά του να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου, εάν αποκτήσει αριθμό μετοχών που θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Ο Προτείνων σκοπεύει να καταβάλει για τις μετοχές αυτές τίμημα το οποίο θα ισούται με το Προσφερόμενο Τίμημα που θα καταβάλει για τις Μμτοχές που θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια της δημόσιας πρότασης.

Μετά τη δημοσια πρόταση της Unilever η μετοχή της Ελαΐς-Unilever σημείωνε άνοδο 10%, στα 22,66 ευρώ.