Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 08:07

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Οδηγία" από Κ. Καραμανλή για επενδύσεις 4 δισ. ευρώ. Με παρέμβαση του πρωθυπουργού ξεκινά η υλοποίηση 3 μεγάλων σχεδίων στον Τουρισμό".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξένος εταίρος στον ΟΤΕ. Πωλείται το 10%-15% του Οργανισμού. Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για την επιλογή συμβούλου".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Τα νέα όρια ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου. Όλα τα κίνητρα για την περίοδο 2007 -2013 για κάθε Περιφέρεια της χώρας".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μπόνους έως 2 εκατ. ευρώ σε νέες μικρές επιχειρήσεις. Πέραν των αυξημένων ποσοστών ενίσχυσης μέχρι 60%".

Αναπτυξιακός νόμος

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "από 1.1.2007 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος μετά και την έγκριση του νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων για την περίοδο 2007-2013 από την ΕΕ. Ο νέος νόμος προβλέπει ενισχύσεις επενδύσεων μέχρι ποσοστό 60% σε ορισμένες μειονεκτούσες Περιφέρειες, όπως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας. Σε άλλες Περιφέρειες, όπου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ξεπερνά το μέσο Κοινοτικό όρο, οι ενισχύσεις φθάνουν ως το 50% για να μειωθούν την τριετία 2011-2013".

ΟΤΕ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "επιταχύνονται οι διαδικασίες για την είσοδο στρατηγικού συμμάχου στον ΟΤΕ. Παρά τις διαφωνίες του υπουργού Μεταφορών, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει ποιος οργανισμός θα αναλάβει καθήκοντα συμβούλου για την πώληση 10%-15% του Οργανισμού. Ο αγοραστής πρέπει να είναι τηλεπικοινωνιακός οργανισμός".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ