Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 11:07

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τις απώλειες να είναι πάντως σχετικά περιορισμένες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,4%, στις 11:05 ώρα Ελλάδος, με εννέα από τους δέκα βασικούς κλάδους να κινούνται, έστω και οριακά, σε αρνητικό έδαφος.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τις απώλειες να είναι πάντως σχετικά περιορισμένες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,4%, στις 11:05 ώρα Ελλάδος, με εννέα από τους δέκα βασικούς κλάδους να κινούνται, έστω και οριακά, σε αρνητικό έδαφος. Μοναδική εξαίρεση ο κλάδος Τηλεπικοινωνιών με κέρδη 0,4%, χάρη στα θετικά αποτελέσματα των Telefonica Deutschland και Orange. O οικονομικός διευθυντής της τελευταίας σημείωσε πως η εταιρεία παραμένει ανοιχτή στην προοπτική εξαγορών και συγχωνεύσεων στη Γαλλία. 

Στους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης και η βρετανική τράπεζα Lloyds, με τη μετοχή της να επιδίδεται σε μίνι ράλι, καθώς το 2017 εμφάνισε τα υψηλότερα κέρδη από το 2006. 

Ανά την ήπειρο, ο Dax στη Φραγκφούρτη υποχωρεί 0,5%, όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,4% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο είναι στο -0,3%. 

naftemporiki.gr