Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 15:59

Διευκρινιστική ανακοίνωση της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας-ΙΝΚΑ

«H Ενωση Καταναλωτών Νέο ΙΝΚΑ, με πρόεδρο τον κ. Κώστα Τσέκερη και με ψευδεπίγραφο όνομα του σωματείου, ως ΙΝΚΑ Ινστιτούτο Καταναλωτών, ουδεμία σχέση έχει με το πρωτογενές αρχικό ΙΝΚΑ Ινστιτούτο Καταναλωτών Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος».

Αυτό διευκρινίζει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας-ΙΝΚΑ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα το ΙΝΚΑ (Ενωση Καταναλωτών Νέο ΙΝΚΑ), με την κατηγορία της παραπλάνησης καταναλωτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/07/1235753.htm .

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το διοικητικό συμβουλιο της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ θα συνεδριάσει για να λαβει αποφασεις σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει και «να διαφυλάξει την 36χρονη καλή φήμη του φορέα».

Επίσης η οργάνωση ζητεί από το γενικό γραμματέα Καταναλωτή κ. Σκορδά να παρέμβει, ώστε να διωχθεί αρμοδίως το Νέο ΙΝΚΑ για πλαστή καταχώρηση στο διαδίκτυο, διότι -όπως επισημαίνεται- στην ιστοσελίδα του αυτοπροσδιορίζεται ως ΙΝΚΑ Ινστιτούτο Καταναλωτών αντί για «Ενωση Καταναλωτών Νέο ΙΝΚΑ», όπως αναφέρει το καταστατικό του στο μητρώο του υπουργείου Ανάπτυξης.