Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 07:21

Ανακάμπτει ο χρυσός στην Ασία

ΑΝΕΚΑΜΨΕ ο χρυσός στην Ασία από τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσε σε χρονικό διάστημα πλέον των επτά εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι η πτώση του πολύτιμου μετάλλου δεν αντικατοπτρίζει τη ζήτηση για ράβδους του.

Χθες ο χρυσός υποχώρησε 2,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 20 Ιουλίου. Η αισιοδοξία ότι οι φυσικοί αγοραστές του μετάλλου – οι χρυσοχόοι – θα αυξήσουν τις αγορές του αυτόν τον μήνα, ώθησε και αυτή ανοδικά σήμερα τις τιμές του, σύμφωνα με διαπραγματευτές.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση αυξήθηκε έως 2,13 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 618,92 δολ. η ουγγιά και στις 10:53 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 618,72 δολ. η ουγγιά.

Οι ράβδοι χρυσού σημειώνουν άνοδο κάθε Σεπτέμβριο τα πέντε τελευταία χρόνια, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν από τις διακοπές τους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και οι χρυσοχόοι αγοράζουν το μέταλλο πριν από την έναρξη της περιόδου των γάμων στην Ινδία, λίγο πριν τον εορτασμό κάθε νέου έτους.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 1,40 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 626,30 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαιά του, στις 10:53 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκαν στα 626,20 δολ. η ουγγιά.