Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 09:36

Πάνω από 1% υποχωρεί το πετρέλαιο στο Λονδίνο

ΠΤΩΣΗ πλέον του 1%, σημείωσαν οι τιμές του αργού πετρελαίου στο Λονδίνο, μετά την έκθεση στις ΗΠΑ για την απροσδόκητη αύξηση των προμηθειών βενζίνης στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν για τρίτη εβδομάδα και οι διϋλισμένες προμήθειες αυξήθηκαν έως δύο φορές των προβλέψεων, καθώς η διοχέτευση από τα διϋλιστήρια αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 10 εβδομάδων. Ο ύπατος εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέ Σολάνα, θα συναντηθεί αύριο με τον επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών για τα πυρηνικά, Αλί Λαριτζανί, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επιβολή κυρώσεων από τα Ηνωμένα Εθνη στην τέταρτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο.

Στο Λονδίνο το πετρέλαιο μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε έως 75 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 65,78 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Στη 1:53 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 65,90 δολ. το βαρέλι. Η τιμή του είναι 4,5% υψηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, υποχώρησε έως 63 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 66,69 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 66,83 δολ. το βαρέλι στη 1:50 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές βρίσκονται 3,7 υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.