Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 08:46

Telecom Italia: Επί τάπητος το θέμα της αναδιοργάνωσης

ΤΗΝ αναδιοργάνωση του σκέλους σταθερής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της επικέντρωσης του ενδιαφέροντός της, στην πώληση ειδήσεων στους χρήστες του Internet, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia SpA.

Η Telecom Italia θα συζητήσει το σχέδιο αυτό κατά τη διάρκεια σύσκεψης του διοικητικού της συμβουλίου, σήμερα στις 3 μ.μ. στο Μιλάνο, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Ιταλίας. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της ανεστάλη.

Ο πρόεδρος της, Marco Tronchetti Provera, 58 ετών, διαπραγματεύεται για μία συμφωνία στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης με τον Rupert Merdoch της News Corp., η οποία θα επιτρέψει στην Telecom Italia να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας στο Internet. Αυτή η προτεραιότητα ενδέχεται να οδηγήσει την εταιρεία στην πώληση των σκελών κινητής τηλεφωνίας που έχει στην Ιταλία και τη Βραζιλία, αντί ποσού έως 47 δισ. ευρώ (59 δισ. δολ.), σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένη πηγή.

Στις 7 Σεπτεμβρίου η Telecom Italia ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της συναντήθηκε με τον Murdoch για να συζητήσει το θέμα εξαγοράς ενός σκέλους της εταιρείας μέσων που έχει στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα τηλεοπτικά κανάλια Fox TV.

Στις 8 Σεπτεμβρίου οι μετοχές της Telecom Italia σημείωσαν άνοδο 3 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 2,26 ευρώ η μία και ωθώντας τα κέρδη της τελευταίας εβδομάδας στο 4,1%. Από το 2001, που ο Tronchetti Provera ανέλαβε τα ηνία της, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει απώλειες 50%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή τους αξία να είναι 42,2 δισ. ευρώ.