Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 07:57

Infineon: Στην πρόσληψη 1.700 υπαλλήλων στη Μαλαισία

ΣΤΗΝ πρόσληψη 1.700 ανθρώπων στο εργοστάσιό της στη Μαλαισία, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητες παραγωγής τσιπ στην Ασία, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Infineon Technologies AG, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο αξίας 1 δισ. δολ. στα βόρεια της Μαλαισίας, άρχισε την παραγωγή του τον Αύγουστο και έχει δυναμικότητα 100.000 τσιπ για αρχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

«Αυτό το νέο εργοστάσιο αποτελεί σημαντικό βήμα για τη συνέχιση της επιτυχούς μας δραστηριότητας με τα τσιπ για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις συσκευές της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενεργείας», ανέφερε στην ανακοίνωση ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Wolfang Ziebart.

H Infineon, που εδρεύει κοντά στο Μόναχο, επενδύει στο εργοστάσιο για να είναι πιο κοντά στους Ασιάτες πελάτες της, όπως την Hitachi Ltd. Υπό τη διοίκηση του Ziebart, πρώην στελέχους στο σκέλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Infineon απομακρύνεται από την παραγωγή τσιπ μνήμης και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα ημιαγωγών για αυτοκίνητα.

Η εταιρεία τον Αύγουστο άντλησε 546 εκατ. δολ. κατά τη δημόσια εγγραφή της Qimonda AG, του σκέλους της τσιπ μνήμης. Η Qimonda, κατέστη η δεύτερη σε μέγεθος στον κόσμο εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης, μετά την νοτιοκορεατική Samsung Electronics Co. το πρώτο τρίμηνο, από την τέταρτη θέση που κατείχε το 2005, σύμφωνα με την iSuppli Corp.

Η συμμετοχή των πωλήσεων από την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, αυξήθηκε σε περίπου 32% το τρίτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 31% πέρυσι ενώ το ποσοστό των πωλήσεων από την Ευρώπη μειώθηκε στο 18% από το 19%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το εργοστάσιο παραγωγής τσιπ για την αυτοκινητοβιομηχανία, προστίθεται στα παρόμοια εργοστάσια που διαθέτει η Infineon στην Ευρώπη και τη Γαλλία. Η εταιρεία, έχει στην κυριότητά της τρία ακόμη εργοστάσια στα βόρεια της Μαλαισίας.