Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 08:04

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Φραγή...στην εργασία για νεοεισερχόμενους. Η Ελλάδα, μεταξύ των "25", διατηρεί τα περισσότερα εμπόδια για την είσοδο στην αγορά".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πάνω 25% οι αντικειμενικές. Νέα αναστάτωση στην αγορά ακινήτων. Οι αυξημένες τιμές θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου, δηλώνει ο Α. Μπέζας".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Το πάζλ του προϋπολογισμού. Το υπουργείο Οικονομίας προετοιμάζει το προσχέδιο, ακροβατώντας μεταξύ υποσχέσεων και στενότητας".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εθνική επιτροπή" για πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι κοινωνικοί εταίροι θα κληθούν να συμβάλουν με προτάσεις μέτρων".

Αγορά εργασίας

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "σαφές μήνυμα για την ανάγκη άμεσων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας στη χώρα μας, για να αντιμετωπισθούν τα μακροχρόνια και δομικά προβλήματά της, αποστέλλει η έρευνα της Eurostat για την απασχόληση και την ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό (37,3%) μεταξύ των "25" όσον αφορά τους ανέργους που αναζητούν μια πρώτη θέση εργασίας, γεγονός που καταδεικνύει ανάγλυφα τα εμπόδια που ορθώνονται στην προσπάθεια των νέων να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας".

Φοροδιαφυγή

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "ειδικό σχέδιο για πάταξη της φοροδιαφυγής, επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΟ. Ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι θα κληθούν οι κοινωνικοί εταίροι να συμμετάσχουν σε Εθνική Επιτροπή για πάταξή της, όπου και θα υποβάλουν προτάσεις, ενώ θα ενημερώνουν και τα μέλη τους. προτείνεται επίσης επαναφορά ταμιακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ