Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 10:27

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Η αγορά συνεχίζει να κινείται ως επί το πλείστον από εγχώρια νέα και ειδήσεις, παρακολουθώντας όμως παράλληλα και την πορεία των ξένων δεικτών.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται από την πορεία των μετοχών των Εθνικής Τράπεζας (εκτιμήσεις για επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τη σερβική κυβέρνηση σήμερα για την εξαγορά της Vojvodjanska Banka με τίμημα χαμηλότερο των €400 εκ. έναντι αρχικά €500 εκ. που είχε αναφερθεί σε δημοσιεύματα), ΟΤΕ (μεγάλος αριθμός ξένων οίκων που επιθυμούν την ανάληψη της θέσης συμβούλου ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση αυτού να λαμβάνει χώρα μέσα στο α΄ 6μηνο) και ΔΕΗ (θα ακολουθήσει το μοντέλο του ΟΤΕ σε πιθανές μελλοντικές αποκρατικοποιήσεις, ενώ παράλληλα ευνοείται και από τη σημαντική υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου τελευταίως) που κινήθηκαν αντίθετα με την πλειονότητα των δεικτοβαρών μετοχών.

Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με το πρόσημό του να εξαρτάται από την πορεία των δεικτοβαρών μετοχών. Από τεχνικής απόψεως, ως θετικό στοιχείο θα εκλάβουμε τη διατήρηση του ΓΔ πάνω από τις 3.900 μονάδες».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά αν και ξεκίνησε έντονα πτωτικά, κατόρθωσε να περιορίσει τις απώλειες με την αρωγή μετοχών όπως ο ΟΤΕ και η ΕΤΕ, που μαζί με την Πειραιώς και τον ΟΠΑΠ πραγματοποίησαν τους μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών. Για σήμερα αναμένεται συνεδρίαση περίπου με τα χτεσινά χαρακτηριστικά, νευρική και σύμφωνα με την πορεία των διεθνών αγορών. Οι δεικτοβαρείς μετοχές αναμένεται να καθορίσουν και το πρόσημο της αγοράς».

Aspis Securities: «Μικτές τάσεις επικράτησαν χθες στη Wall Street καθώς η άνοδος των µετοχών του κλάδου της τεχνολογίας αντιστάθµισε την πτώση των µετοχών των εταιριών πετρελαίου οι οποίες πιέζονται λόγω της µείωσης των τιµών του πετρελαίου. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν πτωτικά λόγω της µείωσης των τιµών των commodities. Σήµερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν ανοδικά και θεωρούµε ότι και η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει τη διεθνή τάση».