Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 10:58

Αχιλλεύς Τεχνική: Ανάληψη νέων έργων

Τέσσερα νέα ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, προσέθεσε το τελευταίο διάστημα στο κατασκευαστικό της αντικείμενο η εταιρία Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ.

Παράλληλα, διεκδικεί – μέσω της συμμετοχής της σε σχετικούς διαγωνισμούς – την ανάληψη δημοσίων κτιριακών έργων στη Ρουμανία.

Ειδικότερα, τα νέα έργα που ανέλαβε να εκτελέσει η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ αφορούν:

• Στην ανακατασκευή κτιρίου γραφείων της εταιρίας ΤΕΝΟΡΑ Τεχνική ΑΕ του Ομίλου Λ. Τουρνικιώτη, επί της λεωφόρου Αθηνών. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου φτάνει τα 4.500 τετραγωνικά μέτρα.

• Στην κατασκευή νέου κτιρίου γραφείων για λογαριασμό της τσιμεντοβιομηχανίας Χάλυψ Δομικά Υλικά ΑΕ του ιταλικού Ομίλου Italcementi. Το νέο αυτό κτίριο θα ανεγερθεί στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

• Στην υλοποίηση της τρίτης και τελευταίας φάσης κατασκευής τριώροφου βιομηχανικού κτιρίου στην Παιανία Αττικής, συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ., για την εταιρεία Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΕ. Η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ έχει ήδη εκτελέσει τις πρώτες δύο φάσεις του εν λόγω έργου.

• Στη διαμόρφωση – διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας Miele Ελλάς ΕΠΕ επί της λεωφόρου Μεσογείων στο Νέο Ψυχικό.

Με την ανάληψη των τεσσάρων αυτών καινούργιων έργων, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της κατασκευαστικής εταιρίας διαμορφώνεται πλέον στο επίπεδο των 17 εκατ. ευρώ.

Εκτός, όμως, από τις εργασίες στην Ελλάδα, η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ δραστηριοποιείται και στη ρουμανική αγορά μέσω της θυγατρικής Achilleus Constructions Romania Srl. Εκεί, ανέλαβε πρόσφατα το έργο της αποπεράτωσης κτιρίου γραφείων (συνολικής επιφάνειας 7.500 τ.μ.) στο Βουκουρέστι για λογαριασμό της τοπικής εταιρίας LOI Srl.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, η κατασκευή κτιρίου γραφείων για λογαριασμό της εταιρείας Αφοί Κωνσταντακάτου ΑΕ, καθώς και δύο έργα ανάπτυξης οικιστικών συγκροτημάτων, ένα για λογαριασμό ρουμάνου ιδιώτη και ένα ως επένδυση της Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ.

Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα των δημοσίων έργων της Ρουμανίας, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς που αφορούν στην κατασκευή κτιριακών υποδομών για το Δημόσιο.