Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 13:25

China Mobile: Εξαγορές σε αναδυόμενες αγορές

ΕΜΜΕΝΕΙ στις εξαγορές εταιρειών στις αναδυόμενες αγορές η China Mobile Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας στον κόσμο, επαναλαμβάνοντας την τακτική, που ακολούθησε στο εσωτερικό.

«Ελπίζουμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο της διοίκησης και μετά να συμπράξουμε με την εταιρεία αυτή», ανέφερε ο πρόεδρος της China Mobile, Wang Jianzhou, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, συμπληρώνοντας: «Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στις αναδυόμενες αγορές και όχι στις αγορές της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής».

Η China Mobile αυξάνει τον αριθμό των πελατών στοχεύοντας στα 900 εκατ. ανθρώπους που ζουν στις αγροτικές περιοχές της Κίνας και θέλει να εφαρμόσει την ίδια τακτική και αλλού. Η μητρική της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, απέτυχε τον Ιούλιο να κάνει προσφορά για την εξαγορά της Millicom International Cellular SA του Λουξεμβούργου, μετά το εγχείρημα να πραγματοποιήσει μία εξαγορά πέρυσι στο Πακιστάν, που επίσης απέτυχε.

Οι μετοχές της China Mobile σημείωσαν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 51,65 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Συνολικά φέτος οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 41%, υπερβαίνοντας την άνοδο του 15% που σημείωσε ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.