Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2001 16:48

Αλουμύλ Μυλωνάς: Μέρισμα 24 δρχ, ανά μετοχή

Tη διανομή μερίσματος 24 δρχ. ανά μετοχή ενέκρινε σήμερα η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Αλουμύλ Μυλωνάς. Επίσης, η γενική συνέλευση έλαβε απόφαση για την αγορά μετοχών της θυγατρικής Αλουφόντ ΑΒΕΕ από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να προχωρήσει η απορρόφησή της από την Αλουμύλ.

Επιπλέον, το δ.σ. της εταιρείας εξουσιοδοτήθηκε να διαθέσει τα αδιάθετα κονδύλια από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1,4 δισ. δρχ., σε εναλλακτικές παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2001, ο κύλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση κατέγραψε άνοδο 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 40% και έφτασε τα 7,4 δισ. δρχ. από 5,3 δισ. δρχ. πέρυσι.

Τα κέρδη πρό φόρων, μετά από δικαιώματα τρίτων και διαφορές μετατροπής των θυγατρικών εξωτερικού σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 910 εκατ. δρχ. σημειώνοντας άνοδο 50% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2000. Σε επίπεδο μητρικής η κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 642 εκατ. δρχ. έναντι 575 εκατ. δρχ. πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 12%.