Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 07:56

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Έλλειμμα...συναίνεσης για λύση ασφαλιστικού. ¶ρνηση διαλόγου από ΓΣΕΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοίγουν 30 φάκελοι για τον ανταγωνισμό. Μετά το σκάνδαλο επανεξετάζονται κρίσιμες υποθέσεις της Επιτροπής".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Μεγάλες δουλειές με τα laptops. Με 500 ευρώ επιδοτείται η αγορά υπολογιστών από 60.000 πρωτοετείς φοιτητές".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επανεξετάζει 33 "φακέλους" η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τρίμηνη περίοδος αναταράξεων σε σημαντικούς κλάδους της αγοράς".

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "σε μία ύστατη προσπάθεια να διασωθεί το βαρύτατα τραυματισμένο κύρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, συγκροτείται επιτροπή που θα ελέγξει τις περίπου 30 υποθέσεις, τις οποίες είχε χειριστεί ο κατηγορούμενος γενικός διευθυντής της. Ταυτόχρονα, η επιτροπή θα συνεχίσει την εκδίκαση των υποθέσεων που ήταν σε εξέλιξη, αλλά οι ενέργειες αμφισβήτησης των εισηγήσεων από τις εμπλεκόμενες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει".

Laptop

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών με την υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης να επιδοτηθεί με περίπου 500 ευρώ η αγορά laptop από τους 60.000 πρωτοετείς φοιτητές. Η κυβερνητική πρόθεση ενεργοποίησε τις εταιρείες του κλάδου, οι οποίες ήδη άρχισαν να προσφέρουν υπολογιστές σε χαμηλότερη τιμή μέσα από την πύλη "Δίοδος". Ωστόσο, η υλοποίηση του σχεδίου προϋποθέτει την έγκριση της ΕΕ, ώστε να χρηματοδοτηθεί από Κοινοτικούς πόρους και όχι να επιδοτηθεί από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όπως προέβλεπε η αρχική ιδέα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ